Föreställningen om ....

 
Jag har velat göra en egen föreställning ett tag, har haft ideér och tankar under några år, men inte riktigt kommit på om vad.
Men så fick jag upp en mening i huvudet häromkvällen när jag nattade barnen: Allt som är jag.
Så när dom hade somnat, så började jag skriva om allt som är jag. Texten rann ur mig och nu när jag satte mig för att läsa igenom vad jag skrivit, så inser jag att jo, det är fasiken rätt så bra det här! I alla fall så är det en början på någonting som går att utveckla och jobba vidare med. Så roligt när inspirationen kommer och så härligt att bara känna glädjen över själva idén! 
 
Dessutom dubbade jag ett roligt pass på bästa Eurotroll, hannmed en toalett-selfie, OCH spontanlunchade med en god vän idag, jag menar bara det är ju swell as hell=)
 
Plus svart/vit selfie, jag menar, vad är det här för en rolig dag egentligen .... =)
 
Allt gott!
Cecilia
 
 
 
 
 
 
 

Dags för nästa steg!

Jag skriver på en bok, det vet ni ju vid det här laget.

Nu är jag inne i en kreativ process där jag försöker få ihop alla trådar och komma fram till ett slut. Jag känner att jag vill berätta det som behövs, men jag vill inte att det ska dras ut på bara för att samtidigt som jag inte vill att det ska bli för kort. Jag skulle helt enkelt behöva en redaktör eller lektör som kan komma med feedback. Hm. Så, ska jag skriva ”klart” så att jag känner att själva historien är berättad, och sedan skicka iväg den till förlag? Och när någon nappar, märk att jag skriver NÄR eftersom jag tror på attraktionslagen, så får jag coachas vidare genom bollplank på förlaget?

Jag vill inte skriva för någon annans skull, det är skälet till varför jag inte har gett iväg något till nån än. Jag vill behålla skrivandet för mig själv och skriva för att det är roligt. Men nu har jag kommit så pass långt i min historia att jag känner mina karaktärer och jag skulle inte bli påverkad av någon annan för mycket, utan den hjälp jag skulle få är bara nyttig, för att jag ska komma vidare och få till en verkligt bra och rolig bok!

Så, är det någon där ute som har en redaktör eller ett förlag som kompis?

Tipsa gärna om mig isf. Jag är redo.

Allt gott, Cecilia

Hur man känner vad som är rätt

 
Det kan vara så att jag inte riktigt vet vad jag vill i alla situationer. Att mina svar jag som jag hör i huvudet inte kommer från mig utan från någon annan i min närhet eller omgivning. Förstår du vad jag menar?
Att ta ett viktigt beslut kan ta tid. Ibland känner jag precis vad som är "rätt och fel" men ibland kräver det att jag sätter mig ner i stillhet och bara är. Inväntar svar från det som är min egen sanning.
En sak som jag lärt mig genom åren är att inte säga "ja" på en gång, utan att ta en vända med mig själv, och verkligen känna efter, inte tänka efter, utan känna efter vad som känns bra, för mig. Om jag upplever en lätt känsla i hjärtat, att det känns spännande, pirrigt, nyfiket, då är det rätt.
Men när jag känner den där "det kommer nog att bli bra"-känslan, då är det läge att backa och säga nej tack.Och att våga lita på mig själv, det är det viktigaste av allt. Och att inte bli arg och besviken på mig själv för att jag gjorde de valen jag gjorde eftersom jag gjorde de av en anledning, och jag lär mig varje gång hur jag vill ha det i mitt liv.
Varje dag är en ny lärdom, eller nåt.
 
Jaha, en liten tanke såhär på eftermiddagen.
 
Allt gott,
 
Cecilia