En vägg utan...?

 Ser du vad som som saknas?
En ledtråd; när jag var liten hade vi en som var stor och tjock med fyrkantiga knappar på som man fick gå upp ur soffan för att trycka på om man ville byta kanal. Sedan byttes den ut mot en annan variant som fortfarande var ganska stor och tjock, men med lyxen att komma med fjärrkontroll, så att man kunde zappa mellan 1, 2, 4 snabbt utan att lyfta på fläsket.  
Nu för tiden har vi en som är ganska liten, platt och som har väldigt mång kanaler och smarta lösningar.
 
Har du gissat rätt tro?
Just det; TVn!
 
 
Min man lyfte bort den och ställde ner den i källaren. När barnen kom hem efter skola och förskola så ville dom kolla på TV, av ren vana. Men där va det som sagt tomt. Dottern reagerade med ett högt "MÄH!!" och gick in till sitt rum med en rejäl smäll i dörren och sonen frågade "varför?" Och vi svarade att vi ska ha en skärmfri period här hemma nu ett tag. Han blev nog lite besviken, men efter ganska kort stund så var det ingen som pratade mer om TVn.
Vi hade faktiskt en väldigt härlig kväll tillsammans!
Åt middag i lugn och ro, ingen TV som lockade, och när barnen fick lite efterrätt ville dom så gärna sitta i soffan framför TVn och äta, men eftersom den inte var där, så satte vi oss bara i soffan och pratade istället. 
 
Sedan blev det disco och gos med kaninerna innan tandbortsning och nattning.
 
 
Och just det; barnen LEKTE dessutom SNÄLLT med VARANDRA!!!
Asså, det har inte hänt många gånger under de här julveckorna kan jag säga ... 
 
Så min utvärdering so far av att inte ha TVn framme är att det verkligen gör så att vi umgås mer tillsammans i familjen, vilket i sin tur ger lugnare och gladare barn,och föräldrar, eftersom vi är närvarande med varandra och inte hela tiden söker efter distraktion av annat. 
Och jag vet! GRANEN ska UT!!!
Men det är ett annat blogginlägg =)
 
 
Allt gott!
 
Cecilia
 
 
 
 

Kommentera här: