En speciell dag

Internationella kvinnodagen.

En dag som egentligen inte borde finnas. Det finns ju ingen internationell mansdag.

Så vad blir betydelsen av en kvinnodag? Är det en dag för att vara extra snäll mot alla kvinnor? Eller en dag att uppmärksamma alla kvinnor på? Eller en dag för att belysa jämställdhet?

För mig betyder den här dagen inte något speciellt, men jag har respekt för alla dom kvinnor före mig som har kämpat för lika rättigheter, rösträtt, lika löna för lika arbete. Jag har respekt för alla dom kvinnor som har vigt sina liv åt att kämpa mot orättvisor och jag har respekt för alla dom som har kämpat för att kvinnor ska få ta plats i det offentliga rummet.

Men jag tycker det är förlegat att ha en kvinnodag.

Vi som mänsklighet borde ha kommit längre nu, vi borde fatta att det inte finns någon skillnad på män och kvinnor förutom könet, och vi borde förstå att alla människor är lika värda.

Alla har vi ett syfte här på jorden, och utan den ene skulle inte den andre finnas.

Vi behöver varandra, allesammans, för bara tillsammans kan vi göra skillnad.

Jag önskar att mina barn växer upp i en värld där alla dagar är allas dagar. Att dom växer upp i en värld som är öppen och tolerant, positiv och kreativ.

Idag är det onsdag 8:e mars, en speciell dag.

Och i morgon är det också en alldeles speciell dag; det är nämligen första dagen på resten av ditt liv.

Oavsett om du är man eller kvinna, så gör den dagen unik, ta vara på den och fråga dig själv när kvällen kommer; ”Vad är jag tacksam över idag?”

Allt gott,

Cecilia

Kommentera här: