Vegetariska familjen

Jag har ätit mest vegetariskt en lång period nu, och om jag har möjlighet så väljer jag gärna veganskt, i så stor utsträcknig som möjligt. Min svåraste grej att avstå från har varit skinkan som jag alltid vill ha på mackan till frukost. Men jag har bytt ut den till tomat med svartpeppar och lite salt istället. Eller om det är lyxfrukost på g, tagit avocado på. Asså! Sååå mycket godare! Jag skippar mjölken i kaffet, dels för att svart kaffe är antiinflammatoriskt, och dels för att jag tycker om mitt kaffe hett.

Sen har vi slutat, eller håller på att avveckla hel-och halvfabrikat hemma. Med två barn hemma blir det lätt att man slänger fram köttbullar, fiskpinnar, snabbmakaroner, korv flera gånger i veckan. Och det är såklart ok ibland, men inte hela tiden varje dag hela året. Så vi hade ett prat med våra barn o sa att om dom vill ha köttbullar så får vi göra dom själva, samma sak med fiskpinnar. Med tanke på att vår dotter innan ratat allt som inte smakar som hon är van vid så är det med glädje jag kan berätta att hon hjälper till och trillar och steker och äter våra egengjorda köttbullar utan minsta gnäll! Vi gör oxå vegetariska alternativ som barnen erbjuds och vår enkla standardmiddag, är bönröra med bulgur. Som barnen gillar dessutom!

Så det finns liksom inga bortförklaringar längre, det är bara att ändra mindset och bryta gamla mönster som man utvecklas och det är dags att utvecklas allihop tillsammans i familjen, stor som liten.

Det känns dessutom så mycket bättre i själen att servera barnen mat som jag vet är bra, både för oss och för miljön.

Win-win helt enkelt.