Dag 16

Ok.
 
Efter meditationen igår kände jag att jag så gärna vill få tyst på rösten i huvudet, och kollade därför in min "vara i nuet"-guru; Eckhart Tolle på Youtube.
Såklart så hittade jag ett klipp med honom och Oprah när de sitter och pratar om just detta;
 
 
"How can I silence the voice in my head?"
Där sa han ett konkret tips som kändes bra, nämligen att man ska försöka fokusera på sina handflator, känna den lilla pirriga känslan av energi som strömmar genom dom, och på så sätt känna sin "inre kropp". Sen går man igenom hela kroppen, från tårna och upp.
I morse var det ett jävvla liv som vanligt i huvudet, högt och mycket.
Det är lustigt vad mycket som sätter igång sekunden jag öppnar ögonen, egot vill pracka på en så mycket crap. Det är allt från "vad jag ska ha på mig idag" till "just fan, gummistövlarna är ju kvar på hyllan på förskolan!" till "jag är otränad och lat" till  "måste jag prata så mycket i huvet" ... blablablablaaaaa...!
Rösten hängde med ett tag in i meditationen, och jag hörde den, kände att det var ok att den var där, och så vände jag handfaltorna uppåt och började försöka känna av min inre kropp istället.
Pirret kom ganska fort, jag kände energin i händerna, men när jag andades så trängde sig egot emellan; "Haha! Du trodde väl inte att det skulle va såhär lätt? VA?"
Jag tog ett djupt andetag och tvingade mitt fokus tillbaka till händerna. Den här gången lyckades jag hålla kvar känslan längre, och jag började till och med känna fötterna på samma sätt. Sen försökte jag gå igenom hela kroppen, men det är svårt att känna energiflöde i magen, över lungorna och bröstkorgen tycker jag.
MEN, så efter en stund fick jag en sån härlig känsla av att jag var upplöst i ett ljus.
Det var som ett vitt, luddigt täcke över mig och jag kunde nästan inte skilja på händer och fötter längre. Det var riktigt coolt. Och härligt!
Sen, blev jag medveten om att jag upplevde någonting ASBRA, så då kom egots röst in igen och "väckte" mig ur det, och så vaknade barnen, så det var ändå dags att avsluta.
Imorgon ska jag fortsätta att fokusera på händerna, det hjälpte mig verkligen.
 
Dag 17, here I come
(läs som Cartman i South park)
 
 
Allt gott,
Cecilia
 
 
Länk till Oprah och Tolle: ( https://youtu.be/QnZ83CSVWF8)

Kommentera här: